Mooie eerste plaats voor Lelystad

In de achtste editie van de Vastgoed Gemeente-ranking, in samenwerking met Woningmarktcijfers.nl, wordt de woningmarkt in alle 380 gemeenten onder de loep genomen.

Criteria als de koopsomontwikkeling, het aantal transacties en de theoretische verkooptijd leveren samen een ranking op met een duidelijke nummer 1: Lelystad, met een score van 8,21. De ranking van 2018 laat een aantal verrassingen zien. Lelystad stond in 2017 slechts op plaats 121, maar neemt in 2018 de koppositie in. Dit komt door de ontwikkeling van de koopsom, de afname van het woningaanbod, een lage theoretische verkooptijd en een hoge transactiegraad ten opzichte van de koopvoorraad. Ruim 10% van de woningen wisselde hier van eigenaar. Amsterdam, normaal in de top tien, staat nu op plaats 104. De prijsstijging (48%) is wel hoog, maar het aantal woningtransacties daalde met 12%.

Overweegt u de aankoop of verkoop van een/uw woning? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met de woonspecialist van Optimaal Makelaars. Uw makelaar voor Lelystad en Almere.

Bekijk