Een toenemend aantal hypotheek aanvragen van 60-plussers.

Een toenemend aantal ouderen hebben andere woon- en hypotheekwensen.

Landelijke cijfers laten in vergelijking met een jaar eerder, een stijging zien van 25-30 procent van hypotheekanvragen van Nederlanders van 60 jaar of ouder. Het is zelfs zo, dat er meer aanvragen zijn van 70-plussers, dan van starters in de leeftijd tot 25 jaar.

Veel ouderen hebben, mede door de stijgende prijzen van koopwoningen de laatste 2 jaar, een overwaarde opgebouwd. Hierdoor hebben een lagere hypotheek nodig in verhouding tot de overwaarde. Voor de categorie ouderen zijn stabiele ze lasten een belangrijke factor. Ze hebben hierdoor een voorkeur voor een lange rentevast periode en een aflossingsvrije hypotheek. Dit vormt door de toch al lage hypotheekrenteaftrek nauwelijks een probleem.

Ouderen hebben in de regel geen of weinig behoeft aan vervroegd aflossen of mee dalen van de hypotheekrente bij aflossen. Wel spelen pensioen, hobby’s en kinderen een rol. Lage energiekosten en een levensloopbestendige woning hebben ook een voorkeur.

De adviseur van Optimaal Makelaars in Lelystad en Almere wil graag met u bezien welke opties voor u het meest aantrekkelijk zijn.

Bekijk