Verkoop

Aankoopgesprek

Zoek je een aankoopmakelaar? Kom vrijblijvend kennismaken bij ons op kantoor!

Verkoopgesprek

Zoek je een makelaar die zorgvuldig de verkoop van jouw woning begeleidt?

Belangrijke beslissingen

Een bord in de tuin en het huis is verkocht. Was het maar zo eenvoudig. Als je een huis verkoopt, kom je voor belangrijke beslissingen te staan. De Optimaal Makelaar denkt met je mee en geeft passend advies, vanaf de bepaling van de juiste vraagprijs tot de overdracht bij de notaris. We brengen jouw woonwensen, omstandigheden en mogelijkheden in beeld. De Optimaal Makelaar geeft begeleiding op maat, op basis van duidelijke afspraken.

De juiste vraagprijs

Met kennis van de actuele markt komt de Optimaal Makelaar tot een realistische vraagprijs. In die vraagprijs zijn ook zaken verwerkt als eventuele servicekosten, erfpacht, het energielabel, de staat van onderhoud en mogelijke gebreken van de woning. De verkoper moet de potentiële koper daarover namelijk informeren.

Marketingplan

Nu de vraagprijs vaststaat, is het tijd voor een goed marketingplan. Standaard wordt de woning gepresenteerd op Funda, Huislijn en Jaap. Daarnaast presenteren we de woning op Facebook, Twitter en in onze maandelijkse nieuwsbrief. Bovendien adviseert de Optimaal Makelaar je over advertenties in regionale en/of lokale kranten, posters en/of een online huizenveiling.

Klaar voor de verkoop

Je hoeft geen woningstylist te zijn om het huis verkoopklaar te maken. Voor een kleine metamorfose volstaan tips als een opgeruimd huis met schone ramen, de hond even bij de buren, alle gordijnen open voor een maximale lichtinval en een opgeruimde tuin. Eventueel zorgt jouw Optimaal Makelaar voor een totale metamorfose, met de hulp van een professionele stylingadviseur.

Van bezichtiging naar onderhandeling

De ervaring leert dat potentiële kopers meer vragen stellen als de verkoper er niet bij is. De Optimaal Makelaar beantwoordt technische vragen en geeft meteen extra informatie. Dat werkt vaak beter, omdat de Optimaal Makelaar objectief naar de woning kijkt. Bovendien voelt de ervaren Optimaal Makelaar feilloos aan, wanneer een bod in de lucht hangt.

En als dat bod komt, dan wordt dat op waarde beoordeeld. De biedingsstrategie is uitvoerig met je doorgesproken. De Optimaal Makelaar weet precies binnen welke marges hij of zij moet opereren om tot het beste eindresultaat te komen.

Van koopovereenkomst naar notaris

Gefeliciteerd! Het laatste bod is geaccepteerd. Jouw Optimaal makelaar stelt de koopovereenkomst op met daarin de verkoopprijs, datum van oplevering en een lijst van zaken die al of niet tegen betaling achterblijven in de woning. Maar ook ontbindende voorwaarden en overige afspraken komen in de overeenkomst. Bijvoorbeeld voor een financieringsvoorbehoud.

Het is zover, de leveringsakte wordt ondertekend bij de notaris. De koper heeft samen met jou en de makelaar het huis geïnspecteerd. We hebben de akte al uitvoerig met je doorgenomen. Nu is het een kwestie van de officiële handtekening.

Daarom Optimaal

Optimaal Makelaars verzorgt het volledige verkooptraject: alle belangrijke informatie verzamelen en toevoegen aan het verkoopdossier, de foto’s, de bezichtigingen, de onderhandelingen en het passeren bij de notaris. Optimaal Makelaars regelt het allemaal voor je.

Alle bovengenoemde zaken en meer vind je in het Optimaal Verkooppakket.

Wij helpen je graag

Wil je meer informatie?

Bel voor een afspraak 0320-880400

Bekijk