Adriaan Tollenaar

Makelaar
0320 880 400
06 86 860 085
a.tollenaar@optimaalmakelaars.nl

Vanaf 1966 ben ik in Flevoland geworteld. Het was toen nog echt pionieren, het huidige Lelystad bestond uit het werkeiland en wat nu Lelystad is, was een opgespoten zandvlakte. Het zuidelijke deel van Flevoland, het huidige Almere en Zeewolde, was nog water.

Na mijn opleiding aan de toenmalig Hogere Argrarische school, ben ik tot 2000 werkzaam geweest in de agrarische sector, waarbij onroerend goed altijd mijn interesse had.

In 2000 ben ik begonnen als WOZ-taxateur gespecialiseerd in agrarisch onroerend goed. Al snel kwam de vraag of ik ook woningen wilde taxeren en aankopers wilde begeleiden bij de aankoop van hun droomhuis. Hierna kwam al snel de vraag of ik ze ook wilde begeleiden bij de financiering van hun woning. De combinatie aankoopmakelaar en hypotheek adviseur bleek klanten erg aan te spreken.

Sinds 2015 zijn we ook de verkoop van woningen gaan verzorgen, waarbij met name de presentatie zeer veel aandacht krijgt, “presenteren doet begeren” is hierbij het motto.
Persoonlijk vind ik het erg inspirerend om samen met het (internationale) optimaal team onze klanten te kunnen bedienen bij aankoop, verkoop, aanhuur, verhuur, taxatie en financiering van hun droomhuis.

Fataneh Farzad

Assistent makelaar
0320 880 400
fataneh@optimaalmakelaars.com

Na 25 jaar werkervaring en het bekleden van verschillende functies in de bouwwereld, ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging als aankomende makelaar.

Doordat ik in mijn voorgaande functies te maken had met makelaars, had ik enige idee wat een makelaar doet. Althans, dat was mijn gedachte. In een leer- werk traject ben ik erachter gekomen dat een makelaar niet alleen woningen koopt en/of verkoopt. Optimaal Makelaars geeft mij de kans om het traject Makelaardij van A tot Z te beleven en te leren naast mijn opleiding. Daarnaast ben ik van mening dat ik gezien mijn bouwkundige ervaring een toegevoegde waarde kan hebben voor de klant.

Voor mij zijn de belangrijkste aspecten in dit vak: omgaan met diverse mensen, kopers, verkopers, collega makelaars, taxateurs, kortom alle partijen welke betrokken zijn in het hele proces. Eerlijkheid en duidelijkheid maken het mogelijk een positieve ervaring te geven aan mensen.

Naar mijn mening staat “de klant” centraal in het hele traject. Het aanvoelen van de klanten en respecteren van hun wensen, luisteren naar de klanten en ervoor zorgen dat de klant zich gewaardeerd voelt, geven een beeld over een bedrijf en waar men voor staan. Jezelf in de schoenen van de klant kunnen plaatsen, haar/zijn wensen en ideeën serieus nemen, eerlijk zijn over de mogelijkheden en de gemaakte beloftes waarmaken.

Waarom Optimaal Makelaars? Openheid, eerlijkheid, collegialiteit. Bij Optimaal mag iedereen zichzelf zijn en worden zaken zoals moedertaal, cultuur, achtergrond en ideeën optimaal benut zodat wij óók mensen kunnen helpen die de Nederlandse taal niet helemaal beheersen.

Maria Dorado Aguilar

Assistent makelaar
0320 880 400
maria@optimaalmakelaars.com

Geboren Boliviaans en getogen in Nederland, welke in het vastgoed is begonnen, met een visie om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen. Ik ben Maria Rene Dorado, u kent mij als Assistent Makelaar en Assistent Taxateur. Door mijn afkomst is Spaans mijn moedertaal, waardoor ik Spaanssprekende klanten binnen Optimaal Makelaars kan bedienen. Ik volg de beroepsopleiding makelaars bij VBO-makelaars.

Mijn motto in het makelaarsvak is om dienstbaar te zijn aan klanten en hen optimaal te ondersteunen bij de aankoop, verkoop, verhuur, aanhuur van een woning. Daarnaast help ik hen bij het zoeken naar een optimale financiering voor hun woning. Ik word blij als ik mensen kan helpen om hun dromen waar te maken. Kom gerust bij mij langs voor een gesprek om samen te dromen.

Bekijk