Belastingvrij schenken

Kapitaalkrachtige ouders of andere weldoeners kunnen in 2019 iets meer dan 102.000 euro belastingvrij schenken voor de aankoop van een eigen woning.

Voor starters op de woningmarkt maken de almaar stijgende woningprijzen het kopen van een eigen huis steeds lastiger. Misschien kan een gulle geldgever helpen met een schenking voor een huis.
De afgelopen jaren is een koopwoning voor veel mensen minder bereikbaar geworden. De hypotheekrente is weliswaar laag en de lonen stijgen, maar de huizenprijzen lopen veel harder op. De gemiddelde prijs van een Nederlandse koopwoning schoot in 2018 met 10 procent omhoog, de grootste stijging sinds 2001.
Door die prijsstijging groeit het gat tussen het maximale hypotheekbedrag en de huizenprijzen. Starters kunnen hierdoor zonder hulp van bijvoorbeeld ouders nauwelijks iets kopen op de huizenmarkt.

Kapitaalkrachtige ouders of andere weldoeners kunnen in 2019 iets meer dan 102.000 euro belastingvrij schenken voor de aankoop van een eigen woning. Dit betekend, dat degene die de schenking ontvangt en degene die de schenking doet geen belasting hoeft te betalen over de schenking.

Wilt u advies? De adviseur van Optimaal Makelaars in Lelystad staat u graag te woord.

Bekijk