Verhuur je woning veilig

Het verhuren van een woning is in Nederland een complexe aangelegenheid met veel valkuilen, vooral voor de verhuurder. Veel websites welke mede ontwikkelt zijn door de rijksoverheid of gemeentes, geven voornamelijk informatie gericht op de bescherming van huurders.

Optimaal Makelaars zorgt ervoor dat verhuurders en huiseigenaren die hun woning willen verhuren op de juiste wijze geïnformeerd worden. Wanneer u bijvoorbeeld vanwege een tegenvallende verkoop, proef samenwonen of een tijdelijk verblijf in het buitenland uw woning wenst te verhuren is het belangrijk dat de juiste stappen gezet worden. Met name de wetten en regels die zijn vastgelegd door de rijksoverheid en de gemeente hebben betrekking op; huurbescherming, huurprijzen, opzeggen, huurverhoging en ontbinding. Ook kan de verhuur van uw woning fiscale gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor uw hypotheekrenteaftrek. 

Wanneer u tijdelijk gaat verhuren, om welke reden dan ook , moet u als verhuurder veel onderzoek verrichten. Door de complexiteit van tijdelijke verhuur, adviseren wij om hiervoor een ervaren Optimaal makelaar in te schakelen, welke u kan begeleiden in de (tijdelijk) verhuur.

Optimaal Makelaars doet een deskundige screening door middel van een woontoets, hiermee checkt de Optimaal makelaar de identiteit en de kredietwaardigheid van een potentiële huurder. Met deze ‘’toets’’ wordt u zoveel mogelijk beschermt tegen personen die achteraf niet betalen, geld witwassen of hennep willen telen in uw pand. 

Bij verhuur gaat uw verantwoordelijkheid erg ver en kunt u als verhuurder zelfs strafrechtelijk aansprakelijk worden gesteld. Optimaal Makelaars zorgt er voor dat u dit niet overkomt. Neem telefonisch contact op met Optimaal Makelaars of vul onderstaand het contact formulier in, voor informatie over het Optimaal verhuur pakket.

Sinds 1 januari 2016 zijn alle VBO makelaars verplicht  om bij verhuur de huurcheck uit te voeren. Daarnaast kunnen verhuurders gebruik maken van de mogelijkheid om hun verhuurde woning tegen een gunstig tarief te verzekeren in combinatie met de huurcheck. Voor meer informatie bekijk onze folder of neem contact met ons op.

Als VBO lid kunt u dus via Optimaal Makelaars veilig verhuren!!!!. 

 

 

Persoonlijke gegevens
Om welk huis gaat het?
Bij het gebruiken van dit formulier ga ik akkoord met het opslaan en verwerken van de door mij opgegeven gegevens zoals beschreven in het privacybeleid.