Verkoop

Belangrijke beslissingen

Bij het verkopen van een huis komt u voor belangrijke beslissingen te staan. De Optimaal Makelaar is betrokken, denkt met u mee en geeft een passend advies, vanaf de bepaling van de juiste vraagprijs tot de overdracht bij de notaris. Zo worden uw woonwensen, omstandigheden en mogelijkheden in beeld gebracht. De Optimaal makelaar geeft begeleiding op maat, op basis van duidelijke afspraken. Een bord in de tuin en uw huis is verkocht. Was het maar zo eenvoudig. De verkoop van een woning vergt een deskundige aanpak en een goede waardebepaling en verkoopstrategie. Een te hoge vraagprijs leidt tot een veel langere verkoopperiode. Maar kan uiteindelijk ook een aanzienlijk lagere verkoopprijs opleveren.

De juiste vraagprijs

Met kennis van de actuele markt komt de Optimaal makelaar tot een realistische vraagprijs, een vraagprijs die overeenkomt met de marktwaarde. Maar ook een vraagprijs waarin eventuele zaken als servicekosten, erfpacht, het energielabel en de technische staat van onderhoud en mogelijke gebreken van de woning zijn verwerkt. De koper moet de potentiële koper namelijk informeren over de mogelijke gebreken en hoe het met de energiesituatie is gesteld. 

Marketingplan

Nu de vraagprijs vast staat, is het tijd voor een goed marketingplan. Optimaal kent twee pakketten, het pakket normaal en het luxe pakket. Daarnaast adviseert de Optimaal makelaar u over de keuze inzake advertenties in regionale en/of lokale kranten, posters en/of een online huizenveiling. Standaard wordt uw woning behalve op VBO.nl gepresenteerd Funda, Huislijn en Jaap. Daarnaast wordt uw woning vermeld in onze maandelijkse nieuwsbrief en wordt hij gepresenteerd, zowel op Facebook als op Twitter.

U hoeft geen woningstylist te zijn om uw huis verkoop klaar te maken. Maar u kent ze wel, tips voor een kleine metamorfose: een opgeruimd huis met schone ramen, de hond even bij de buren, alle gordijnen open voor een maximale lichtinval, een opgeruimde tuin etc. Eventueel kan de Optimaal makelaar voor een echte metamorfose zorgen via een professionele stylingadviseur. 

Van bezichtiging naar onderhandeling

De ervaring leert dat potentiële kopers meer vragen stellen als u er niet bij bent. De Optimaal makelaar beantwoordt technische vragen en geeft meteen extra informatie. Dat werkt vaak beter omdat de Optimaal makelaar objectief naar de woning kijkt. Bovendien voelt de ervaren Optimaal makelaar feilloos aan wanneer een bod in de lucht hangt.

En als dat bod komt, dan wordt dat op waarde beoordeeld. De biedingsstrategie is uitvoerig met u doorgesproken. De Optimaal makelaar weet precies binnen welke marges hij of zij moet opereren om tot het beste eind resultaat te komen.

Van koopovereenkomst naar notaris

Gefeliciteerd! Het laatste bod is geaccepteerd. Uw Optimaal makelaar stelt de koopovereenkomst op met daarin de verkoopprijs, datum van oplevering en een lijst van zaken die al of niet tegen betaling achterblijven in de woning. Maar ook ontbindende voorwaarden voor bijvoorbeeld een financieringsvoorbehoud worden evenals overige afspraken in de koopovereenkomst opgenomen.

Het is zover, de leveringsakte wordt ondertekend bij de notaris. De koper heeft samen met u en de de makelaar het huis geïnspecteerd. Uw Optimaal makelaar heeft de akte al uitvoerig met u doorgenomen. Nu is het een kwestie van de officiële handtekening. De notaris verzorgt de verdere financiële afwikkeling; bijvoorbeeld de verrekening van de OZB, waterschapslasten, betaling voor achtergebleven goederen, makelaarskosten en een eventuele aflossing van een lopende hypotheek. Uiteraard is deze eindafrekening door de makelaar gecontroleerd.

Daarom Optimaal

Optimaal Makelaars is een full service kantoor, dit betekend dat Optimaal Makelaars het volledige verkoop traject voor u verzorgd. Vanaf het in verkoop nemen, waarbij alle belangrijke informatie wordt verzameld en aan het verkoopdossier wordt toegevoegd, de foto’s, welke we zelf maken onder de meest optimale omstandigheden, de bezichtigingen, de onderhandelingen tot aan het passeren bij de notaris, Optimaal Makelaars regelt het voor u.

Alle bovengenoemde zaken en meer vindt u in het het Optimaal Verkooppakket. 

Wilt u een afspraak bel 0320-880400 of

 Maak een afspraak