Aankoop

Optimaal Makelaars weten uit ervaring, dat er bij de aankoop van een woning veel op een koper af komt. Er moet in korte tijd veel geregeld worden, daarnaast zijn er allerlei termijnen waar u aan moet denken. Een klein foutje kan grote financiële gevolgen hebben. Daarom heeft Optimaal Makelaars het ontzorg pakket ontwikkeld, waarbij een koper op een professionele manier wordt begeleid. Dit geeft u als koper rust tijdens het gehele proces rondom de aankoop en financiering van uw woning. Vraag de Optimaal Makelaar naar het ontzorg pakket.

Belangrijke beslissing

Het kopen van een huis is een belangrijke beslissing. Dat doet u maar een paar keer in uw leven. De Optimaal makelaar is betrokken, denkt met u mee en geeft u een passend advies. Kortom de Optimaal makelaar is er alleen voor u. De makelaar maakt samen met u inzichtelijk wat uw financiële mogelijkheden zijn. Wat voor regelingen zijn er bijvoorbeeld voor starters? En wat zijn de bijkomende maandelijkse kosten waar u nog geen rekening mee heeft gehouden? In welke omgeving u wil wonen, of misschien nog belangrijker in welke omgeving wilt u beslist niet wonen. En zijn er specifieke zaken waar rekening mee gehouden moet worden. De Optimaal makelaar weet door zijn ervaring als geen ander waar u bij uw keuze op moet letten. 

Van bezichtiging naar eindoordeel

Terwijl u checkt of het huis aan uw wensen voldoet, kijkt de Optimaal makelaar alvast verder. Hoe is de onderhoudssituatie? Zijn er gebreken? Soms zal de Optimaal makelaar u adviseren een bouwkundige keuring uit te laten voeren.

Als dit het huis van uw dromen is, dan graaft de Optimaal makelaar nog wat dieper. Hoe zit het bijvoorbeeld met bestemmingsplannen, het energielabel en de milieuaspecten? De Optimaal makelaar weet de gegevens snel boven water te krijgen. Aan de hand van de door de Optimaal makelaar gevonden gegevens adviseert deze u over de marktwaarde van de woning en of deze binnen uw budget past. Daarnaast informeert de Optimaal makelaar u over het te volgen biedingsproces en of er al meerdere biedingen zijn. 

Van onderhandeling naar koopovereenkomst

Nu is het zaak de juiste biedingsstrategie en het beste openingsbod te bepalen. De Optimaal makelaar kan u daarin objectief adviseren en bijstaan. Met een schat aan ervaring en hulp van o.a. de VBO-database weet de Optimaal makelaar in hoeverre de vraagprijs met de actuele marktwaarde overeenkomt.

Gefeliciteerd! Uw eindbod is geaccepteerd en de koopovereenkomst kan getekend worden, maar niet voor uw Optimaal makelaar deze grondig heeft doorgenomen.

De hypotheek

Door de nauwe samenwerking met de hypotheekadviseur, speelt de Optimaal makelaar een belangrijke rol in het gehele proces rondom de financiering van uw woning. Wat te denken van de hoogte van een eventueel bouwdepot, de termijn rondom het voorbehoud financiering, de taxatie en de bankgarantie. De Optimaal makelaar houdt het allemaal nauwlettend voor u in het oog en informeert u regelmatig over de voortgang van het proces.

Nogmaals gefeliciteerd! U heeft finaal akkoord van uw geldverstrekker de stukken gaan naar de notaris.

Overdracht bij de notaris

De woning is samen met u en de Optimaal makelaar geïnspecteerd en goedgekeurd. U gaat samen met uw Optimaal makelaar naar de notaris voor ondertekening van de akte van levering en de hypotheekakte. Uiteraard zijn deze zowel door de Optimaal makelaar en de hypotheek adviseur eerst nauwlettend gecontroleerd. Na ondertekening schrijft de notaris u in als nieuwe eigenaar bij het Kadaster.

En dan is het feest!!!!!! De sleutels zijn voor u.

Om u volledig van dienst te kunnen zijn zit alles wat hierboven omschreven staat in het Optimaal ontzorgpakket

Laat u verrassen en neem contact op met een Optimaal makelaar, of klik hier voor het contactformulier.