Wateroverlast

Wateroverlast: door de hevige regenval van de afgelopen dagen hebben veel Nederlanders ermee te maken. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Daarom hebben wij vijf handige tips voor je op een rij gezet om wateroverlast tegen te gaan!

1) Vaak last van een verstopte regenpijp? Zorg voor een bladscheider die je plaatst bij de ingang van de regenpijp. Daardoor kunnen vuil en bladeren niet meer ophopen in de regenpijp. Het enige dat je hoeft te doen is hem af en toe handmatig leeghalen.

2) Door zware regenbuien kan vuil water via het toilet en doucheputje omhoog komen. Dankzij keerkleppen in de riolering wordt dat voorkomen. Laat regelmatig controleren of je keerkleppen nog goed werken.

3) Heb je een woning met één riool voor zowel regenwater als huishoudelijk afvalwater? Een ontlastput zorgt ervoor dat water dat niet via het riool wordt afgevoerd, gedoseerd kan weglopen naar de straat.

4) Een betegelde tuin is makkelijk in onderhoud, maar zorgt ervoor dat water niet snel de grond in loopt. Meer groen is de beste oplossing, maar je kunt ook water onder het maaiveld opvangen met infiltratiekratten. In een aantal gemeenten krijg je daar zelfs subsidie voor.

5) En tot slot: ben je op zoek naar een nieuw huis, de makelaar kan meer vertellen over de risico’s voor een bepaalde woning!

(bron tips: UNETO-VNI)

Daarom een aankoop makelaar van Optimaal Makelaars 

Bekijk